ξενεσ γλωσσεσ χρυσοσ

210 901 9286     210 9015252 

OΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ZOOM

Κατεβάστε στον υπολογιστή, το κινητό, το τάμπλετ ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας το πρόγραμμα zoom cloud meetings ή zoom.us από το play store. Kάντε εγγραφή (sign up) δίνοντας το email σας και φτιάχνοντας ένα password για να μπαίνετε. Εκεί δηλώνετε το ονοματεπώνυμο του μαθητή για να μπορούν οι διδάσκοντες να σας αναγνωρίζουν στην οθόνη τους αν δεν θέλετε να φαίνεστε οι ίδιοι.

Στο μάθημα εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη μπορούμε να μιλάμε και να ακούμε ο ένας τον άλλο, να βλέπουμε ο ένας τον άλλο ή να απενεργοποιήσουμε το βίντεο και να μιλάμε μόνο. Επίσης οι μαθητές μας θα μπορούν να ακούν το ακουστικό κομμάτι του κάθε μαθήματος, να βλέπουν στον ψηφιακό πίνακα ότι γράφουμε πάνω σε αυτόν αλλά και να γράφουνε σε αυτόν οι ίδιοι, να βλέπουν τον διαδραστικό πίνακα και όλο το περιεχόμενο του βιβλίου μας στην οθόνη τους, να σηκώνουν χέρι και να συμμετέχουν στο μάθημα μέσω της εφαρμογής αυτής κλπ.

Ακολουθείτε την ακόλουθη διαδικασία:

  1. Σας παρέχουμε τον αριθμό ή κωδικό της κάθε ψηφιακής συνάντησης μας και το password.
  2. Πατάτε την εφαρμογή zoom cloud meeting που έχετε κατεβάσει.
  3. Πατάμε “Join a meeting” (Συμμετέχετε σε μία συνάντηση).
  4. Γράφουμε στο πεδίο Meeting ID (ταυτότητα της συνάντησης) τον κωδικό και μετά το password που σας έχουμε δώσει.
  5. Ανοίγει το σύστημα και βλέπετε στην οθόνη σας τον διδάσκοντα και τους υπόλοιπους συμμαθητές σας (Εάν δεν επιθυμείτε δεν θα φαίνεται το πρόσωπο σας-αφού υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της δυνατότητας).

Θα ήταν χρήσιμο να έχετε μία κάμερα αν θέλετε να φαίνεστε (εκτός και αν υπάρχει ήδη στην συσκευή που χρησιμοποιείτε) και σιγουρευτείτε ότι όταν μιλάτε π.χ. από τον υπολογιστή, το τάμπλετ κλπ σας οι άλλοι σας ακούνε, αλλιώς θα χρειαστείτε κάποιο μικρόφωνο. Καλό είναι να ελέγξετε την κατάσταση του δικτύου σας αλλά και τον ήχο και την εικόνα της συσκευής που χρησιμοποιείτε για της συμμετοχή σας στην ψηφιακή αίθουσα. 

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να δουν κάποια βίντεο στο you tube, να αναζητήσουν πληροφορίες στο διαδίκτυο ή και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή με φίλους ή συγγενείς ώστε να την κατανοήσουν και να είναι έτοιμοι όποτε και αν αυτό χρειαστεί.

Με εκτίμηση

ΧΡΥΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ