ξενεσ γλωσσεσ χρυσοσ

210 901 9286     210 9015252 

ΧΡΥΣΟΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΟNLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τα online μαθήματα έχουν μπει στην ζωή μας σε πολλούς τομείς και επίπεδα της εκπαίδευσης παγκοσμίως.  Η δυνατότητα της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας από την άνεση του σπιτιού μας είναι ένας από τους λόγους που οδηγούν ενίοτε στην εκμάθηση της γλώσσας με αυτό το μέσο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να παραβλέψουμε τα πλεονεκτήματα της παραδοσιακής διδασκαλίας στον φυσικό της χώρο που είναι η τάξη (κοινωνικοποίηση, ομαδικότητα, συνεργασία κ.λ.π.) Στο online μάθημα ο μαθητής, φοιτητής ή ενήλικας κερδίζει κυρίως τον χρόνο μετακίνησης με ότι αυτό συνεπάγεται. Η απόσταση, οι καιρικές συνθήκες και η ώρα δεν αποτελούν εμπόδιο στην παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ στην περίπτωση της ασύγχρονης εκπαίδευσης ο μαθητής μπορεί να έρθει σε επαφή με το εκπαιδευτικό του υλικό στον χρόνο που επιλέγει ο ίδιος.  

Η πανδημία οδήγησε ορισμένους εκπαιδευτικούς φορείς όπως εμείς στην εφαρμογή σύγχρονης και ασύγχρονης online διδασκαλίας και για λόγους προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συγκεκριμένα εφαρμόζουμε την online διδασκαλία με την ίδια επιτυχία του μαθήματος στην τάξη. Με το σύστημα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης που διαθέτουμε αλλά και με την πολύτιμη πολύχρονη εμπειρία μας μπορούμε να εγγυηθούμε την μη απώλεια μαθημάτων αλλά και την συνέχιση του ποιοτικού εκπαιδευτικού μας έργου που μας χαρακτηρίζει από το 1969.  Βέβαια το μάθημα στην φυσική τάξη είναι πάντα η μεγάλη μας αγάπη γιατί πιστεύουμε στην αμεσότητα της επικοινωνίας με τους μαθητές μας. Ωστόσο, οι υγειονομικές συνθήκες και η εξέλιξη της πανδημίας καθορίζουν αυτή την στιγμή το μοντέλο διδασκαλίας που ακολουθούμε (κυρίως online διδασκαλία, συνδυασμός online και δια ζώσης διδασκαλίας ή μάθημα εντός της τάξης με λήψη πλήρων υγειονομικών μέτρων).

Η επιτυχία των online μαθημάτων εξαρτάται από την εμπειρία και τις γνώσεις των διδασκόντων, τον βαθμό συγκέντρωσης των διδασκομένων στο μάθημα και την απόδοση τους σε αυτό και φυσικά στις παρακάτω τεχνικές προϋποθέσεις:

  1. Γρήγορη σύνδεση με το ίντερνετ (ταχύτητας τουλάχιστον 50 mbps). Aυτό εξασφαλίζει σύνδεση χωρίς διακοπές. Επίσης θα βοηθούσε η σύνδεση του tablet, pc ή laptop με το rooter μέσω καλωδίου ethernet. 
  2. Eίσοδος στο online μάθημα κατά προτίμηση μέσω  tablet, pc ή laptop παρά μέσω κινητού για πιο άνετη παρακολούθηση του μαθήματος αν και η χρήση κινητού δεν αποκλείεται. 
  3. Χρήση ποιοτικού σετ ακουστικών και μικροφώνου ώστε να ακούμε καλύτερα και να ακουγόμαστε καλύτερα. Επίσης με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουμε εξωτερικούς ήχους (του σπιτιού) να εισέλθουν στο μάθημα.
  4. Η χρήση σκάνερ διευκολύνει την αποστολή οπτικών αρχείων καλύτερης ποιότητας σε σχέση με εκείνη μέσω κινητού. 
 
Οι σημερινές συνθήκες επιβάλουν να ξαναδούμε την τεχνολογία ως λύση για να αντιμετωπίσουμε ορισμένα από τα προβλήματα που ανακύπτουν από την πανδημία χωρίς ωστόσο να χάσουμε ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που είναι η ανθρώπινη επικοινωνία. 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email