ξενεσ γλωσσεσ χρυσοσ

210 901 9286     210 9015252 

AΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Η αποτυχία μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία αυτογνωσίας και αυτή με την σειρά της μπορεί να οδηγήσει στην αυτοβελτίωση. Κάθε λάθος μπορεί να γίνει η αρχή μεγαλύτερης προσπάθειας, υπέρβασης των ορίων μας, αναζήτησης της πιο κατάλληλης  μεθόδου προς την επίλυση ενός προβλήματος. Σίγουρα  ο άνθρωπος δεν έφτασε στο σημερινό επίπεδο προόδου χωρίς να κάνει λάθη στην διαδρομή του…

Mετά απο μία αποτυχία…

 1. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το λάθος μας χωρίς να ενοχοποιούμε υπερβολικά τον εαυτό μας. 
 2. Κατανοούμε πως η επιτυχία και η αποτυχία είναι συστατικά στοιχεία της ίδιας της ζωής και πως τίποτα δεν αποκτάται χωρίς κόπο.  
 3. Προσπαθούμε να διδαχτούμε από το λάθος μας, δηλαδή να καταλάβουμε ποια ήταν η αιτία ή οι αιτίες της αποτυχίας μας.
 4. Κατανοούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες και αλλά και ποια τα αδύνατα σημεία μας.
 5. Επαναπροσδιορίζουμε τον στόχο μας λαμβάνοντας υπόψη μας τις δυνατότητες, τα αδύνατα σημεία μας και τα θέλω μας. 
 6. Καθορίζουμε δευτερεύοντες στόχους σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο.
 7. Σχεδιάζουμε ένα νέο πλάνο ή πρόγραμμα που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας. 
 8. Δουλεύουμε συστηματικά για να φτάσουμε στο τελικό στόχο μας αλλά χωρίς να καταπονούμε το σώμα ή το πνεύμα μας. Αντίθετα, φροντίζουμε την σωματική, ψυχική, πνευματική και συναισθηματική μας υγεία.
 9. Ελέγχουμε περιοδικά αν είμαστε στην σωστή πορεία προς τον στόχο μας και τροποποιούμε την τακτική μας αν τα αποτελέσματα δεν είναι όπως τα σχεδιάζαμε αρχικά. Δηλαδή, κάνουμε βελτιώσεις της μεθόδου που ακολουθούμε ή τροποποιούμε τον στόχο μας όταν αυτό απαιτείται. 
 10. Αποδεχόμαστε τις πιθανότητες επιτυχίας ή αποτυχίας εκ των προτέρων για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια πιο λογική στάση απέναντι σε κάθε μελλοντικό αποτέλεσμα των κόπων μας.
 11. Όταν πετύχουμε τον στόχο μας απολαμβάνουμε την επιτυχία μας χωρίς να ξεχνάμε πως ο αγώνας της ζωής συνεχίζεται για κάθε καινούργιο μας στόχο…. 
 12. Σε περίπτωση νέας αποτυχίας διατηρούμε την ψυχραιμία μας και ξεκινάμε από την αρχή με ρεαλιστική αισιοδοξία και το κυριότερο χωρίς να πάψουμε να πιστεύουμε στις θετικές μας πλευρές…

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ